گوآمامول چیست؟

Guacomole

 

غذای کهن سرخپوستان آزتک در مکزیک که از سس میوه آوامادو درست می شود. در هاون مخصوص به نام مولکایته Molcajete  درست می شود  دانش بیشتر در اینجا ویکیپدیا

Guacomole2

آوکادو avocado یه میوه استواییه که دارای چربی بسیار بالاییه! یعنی 75% از کالریش از همین چربیشه! ولی جالبه که بدونید که این چربی از اون چربیهای بسیار مفیده! یعنی کلسترل خون رو پایین میاره. مخصوصا اگه شما یک رژیم یک هفته ای آوکادو بگیرید تحقیقات نشون داده که 17% میزان کلسترل خونتون کاهش پیدا میکنه . آوکادو برای پوست و مو عالیه. هرچند که به صورت ماسک هم استفاده میشه خورده بشه بهتره. مقدار پتاسیم آوکادو 60% بیشتر از موزه! آوکادو سرشار از ویتامین B ,E , K و همینطور فیبره!

به آوکادو به دلیل اینکه شبیه گلابیه، butter pear یعنی گلابی کره ای میگن چون خیلی چربه! و همینطور بهش alligator pear یعنی گلابی تمساحی هم میگن چون پوستش مثل پوست تمساحه! آوکادو بعد از اینکه از درخت جدا شد له میشه و البته له شده اش خوشمزه تره.  از آوکادو توی بسیاری از غذاها و دسرها و نوشیدنی ها استفاده میشه. یکی از معروفترین غذاهایی که با آوکادو ساخته میشه و در دنیا بسیار معروف و شناخته شده است، گواکامول.
گواکامولی Guacamole یک دیپینگ مکزیکیه که از پوره کردن آوکادو درست میشه و در کنار اغلب غذاهای مکزیکی سرو میشه. گواکامولی رو با ترتیا چیپس سرو میکنن. ترتیا رو قبلا آموزش دادم. کافیه مثل پیتزا برش زده و سرخش کنید یا توی فر تست کنید که مثل چیپس کرانچی شه و به همراه گواکامولی بخورید.
آوکادو 1 عدد

لیمو سبز 1 عدد

پیاز کوچک 1 عدد

سیر 1 حبه

گشنیز خورد شده 1 ق غ

پیازچه خورد شده 2/1 ق غ

فلفل هالوپینو 2/1 ق غ

گوجه فرنگی 1 عدد

پودر زیره سبز 8/1 ق چ

نمک 4/1 ق چ

طرز استفاده از آوکادو اینجوریه که با کارد نصفش میکنیم. یعنی دورش رو خط میندازیم و یه تاب بهش میدیم و نصفش میکنیم. حالا با کارد محکم میزنیم توی هسته اش و باز یه تاب میدیم و هسته خارج میشه. من نتونستم واسه تون ازش عکس بگیرم چون خودش به اندازه کافی له بود که هسته جدا شده بود. که واسه ساختن گواکامولی عالیه چون در هر حال قراره پوره بشه.

با یک دونه قاشق میزنیم زیر گوشتش و راحت اسکوپش میکنیم! خیلی ساده از پوست جدا میشه.  فلفل هالوپینو اینجا پیدا نمیشه. شما میتونید بجاش از فلفل سیاه و فلفل قرمز هم استفاده کنید. ولی هالوپینو چون سبزه ، ترکیبش با گواکامولی جالب میشه. و البته فلفل تندی هم نیست و مثل فلفل دلمه ای میمونه. شما میتونید میزان فلفل و نمک این رسپی رو دستکاری کنید و همینطور سایر چاشنیها. اگه سیر دوست ندارید حذفش کنید. و همینطور گشنیز. کلا گواکامولی در اصل موادش همون آوکادو و لیموه! ولی برای طعمدار شدن از بقیه مواد هم استفاده میشه. همه مواد رو به جز گوجه ها توی بلندر ریخته و ترکیب میکنیم.  گوجه رو ریز خورد کرده و آب و دونه هاش رو گرفته و با بقیه مواد ترکیب میکنیم. گواکامولی رو میتونید کنار غذاهای اصلی مکزیکی سرو کنید

گواکامولی مثل بقیه دیپینگهایی کاملا سریع و ساده است. خیلی هم خوشمزه است.

 

Molcajete

Molcajete  هاون مخصوص

 

کوتاهترین فیلم نامزد جایزه اسکار

سینما – «گواکامول تازه» به کارگردانی PES یکی از نامزدهای جایزه اسکار بهترین فیلم کوتاه انیمیشن و کوتاهترین فیلمی است که نامزد جایزه اسکار شده است.این انیمیشن دو دقیقه‌ای با تکنیک استاپ-موشن ساخته شده و در آن مردی برای تهیه خوراک گواکامول (خوراکی مکزیکی) از اشیاء دوروبرش مثل نارنجک یا توپ بیسبال استفاده می‌کند.

این فیلم را PES کارگردانی کرده که نام اصلی‌اش آدام پساپن است و در سال 1973 متولد شده است. او در دنیای تبلیغات بسیار شهرت دارد و «گواکامول تازه» را در ادامه فیلم کوتاه دیگرش «اسپاگتی غربی» ساخته است.

رقبای «گواکامول تازه» برای دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم کوتاه انیمیشن «Head Over Heels»، «آدام و سگ»، «سیمپسن‌ها: طولانی‌ترین بچه‌داری» و «Paperman» هستند.

مراسم هشتاد و پنجمین دوره جوایز آکادمی علوم و هنرهای سینمایی 24 فوریه (دوشنبه هفتم اسفند به وقت ایران) در هالیوود اند هایلند سنتر در لس آنجلس برگزار می‌شود

*

Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



بازگشت به بالا


Greenmatech
Iran
output_nrpmHy
Iran
notruf

 

فیسبوکگوگلاینستاگراملینکدینjobتوییتر